Brain science: Mi mislimo, pretpostavljamo, predlažemo, možda...

Brain science: Mi mislimo, pretpostavljamo, predlažemo, možda...

Prema studiji objavljenoj 1. januara 2000. godine u dnevniku Journal of Learning Disabilities, „Ne postoji biološki marker za ADHD (ADD ili "poremećaj" pomanjkanja pažnje i hiperaktivnost ili još poznat kao hiperkinetički sindrom).“ Jednostavno rečeno, to znači da ne postoji dokaz; naravno – lažnom dijagnozom se i ne može doći do nekih dokaza, bez obzira koliko je milijardi na to utrošeno.

Dok nam govore da je „ADHD (ADD ili "poremećaj" pomanjkanja pažnje i hiperaktivnost ili još poznat kao hiperkinetički sindrom) povezan sa nepravilnostima u mozgu“ i da je uzrokovan „međusobnim dejstvom genetičkih i faktora sredine“, pregledom studija koje podržavaju tu tezu uočava se obilna upotreba riječi kao što su: „predlaže“, „pretpostavlja“, „vjeruje“, „misli“, „vjerovatno“ i „možda“. I zaista, ove tvrdnje ne predstavljaju nista više od običnih špekulacija. Čak su i u Nacionalnim institutima za zdravlje Sjedinjenih Država nakon saslušanja o ADHD-u (ADD ili "poremećaj" pomanjkanja pažnje i hiperaktivnost ili još poznat kao hiperkinetički sindrom) 1998. godine, izjavili da: „Iako istraživanja predlažu da se ADHD (ADD ili "poremećaj" pomanjkanja pažnje i hiperaktivnost ili još poznat kao hiperkinetički sindrom) temelji na promjenama u centralnom nervnom sistemu, neophodna su dalja istraživanja koja bi definitivno potvrdila da je ADHD ( ADD ili "poremećaj" pomanjkanja pažnje i hiperaktivnost ili još poznat kao hiperkinetički sindrom) „poremećaj“ u mozgu.

Prijavite zločine i kršenja ljudskih prava u psihijatriji

Ako znate slučajeve kršenja ljudskih prava u psihijatriji ili kroz pojedinačne psihijatre ili slučajeve silovanja pacijenata od strane psihijatara, slučajeve ubistava i samoubistava, korupciju u psihijatriji, korupciju pravosuđa kroz psihijatriju i bilo koja druga kriminalna djela, kontaktirajte nas i prijavite zločin.


Ime i prezime:


E-mail:


Poruka: