Psihijatar osuđen za davanje metadona u svrhu seksa sa pacijentom, Kopenhagen, Danska

Psihijatar osuđen za davanje metadona u svrhu seksa sa pacijentom

50-godišnji specijalist psihijatrije mora biti kažnjen na tri mjeseca zatvora zbog toga što je sedam godina davao pacijentu metadon u svrhu "liječenja poremećaja", dok je drogiranje osobe, njegovog pacijenta, iskoristio za svoje bludne radnje nad pacijentom.

Liječnik nije davao njegovom pacijentu ispravno psihijatrijsko liječenje, odlučio je sud u Kopenhagenu riješenjem.

Psihijatar također mora platiti kaznu od 20.000 kruna, a oduzeto mu je pravo da prakticira medicinu do daljnjega.

Umjesti ispravne terapije, psihijatar je dilao metadonom, davao mu metadon u svrhe drogiranja i uz to imao homoseksualne odnose sa pacijentom.

Psihijatar je osuđen po zakonu za odobravanje zdravstvenih profesionalaca.

Pored ostalih stavki je također bio kriv za neispravno vođenje evidenciju o liječenju. Pacijentu je izdao minimalno 2300 doza vrlo zarazne droge metadona. Agencija za zaštitu zdravlja u Danskoj osudila je ovu nezakonitu zloupotrebu droga.

Psihijatar je priznao da je pacijentu dao 2300 doza metadona i da je znao da je metadon zarazna droga i da je svjesno neispravno tretirao pacijenta.

Prijavite zločine i kršenja ljudskih prava u psihijatriji

Ako znate slučajeve kršenja ljudskih prava u psihijatriji ili kroz pojedinačne psihijatre ili slučajeve silovanja pacijenata od strane psihijatara, slučajeve ubistava i samoubistava, korupciju u psihijatriji, korupciju pravosuđa kroz psihijatriju i bilo koja druga kriminalna djela, kontaktirajte nas i prijavite zločin.


Ime i prezime:


E-mail:


Poruka: