Psihijatar Milan Gudelj stvarao ovisnike da bi na njima zaradio na prodaji heptanona

Psihijatar Milan Gudelj stvarao ovisnike da bi na njima zaradio na prodaji heptanona

Objavljeno u Nacionalu br. 506, 2005-07-25

Psihijatar Milan Gudelj

Psihijatar Milan Gudelj je namjerno stvarao ovisnike od psihijatrijskih droga da bi na njima ostvario financijske koristi. Kroz prekomjernu prodaju heptanona, psihijatar se obogatio za nekih 200000 kuna, preprodavajući ovu psihijatrijsku drogu po višestruko većim cijenama.

Prošlog utorka u javnosti je odjeknulo nešto što su dotad očito znali samo heroinski ovisnici iz Rijeke i okolice. Ugledni riječki specijalist neuropsihijatrije i veliki autoritet za borbe protiv ovisnosti Milan Gudelj toga je dana uhićen zbog sumnje da je pacijentima u svojoj privatnoj psihijatrijskoj ordinaciji pribavljao i prodavao heptanon – tvar proglašenu opojnom drogom – i tako na ovisnicima zaradio više stotina tisuća kuna. Istoga dana u njegovoj je ordinaciji nedaleko od glavne riječke tržnice policija pronašla 968 tableta heptanona koje su, sumnja se, trebale poslužiti daljnjoj prodaji. Sutradan Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci protiv Gudelja je podiglo kaznenu prijavu i zadržalo ga u pritvoru.

Čitaj dalje na Nacional.hr

Prijavite zločine i kršenja ljudskih prava u psihijatriji

Ako znate slučajeve kršenja ljudskih prava u psihijatriji ili kroz pojedinačne psihijatre ili slučajeve silovanja pacijenata od strane psihijatara, slučajeve ubistava i samoubistava, korupciju u psihijatriji, korupciju pravosuđa kroz psihijatriju i bilo koja druga kriminalna djela, kontaktirajte nas i prijavite zločin.


Ime i prezime:


E-mail:


Poruka: