NAJRASPROSTRANJENIJE PSIHIJATRIJSKE DROGE

NAJRASPROSTRANJENIJE PSIHIJATRIJSKE DROGE

Stimulanti

Upute PDR-a (Okruglog stola fizičara) nabrajaju propratne posljedice svih stimulanta. To su kontrolisane supstance II reda, a tako su nazvane zbog velike mogućnosti njihove zloupotrebe.

Medicinsko udruženje komiteta za lijekove i farmakologiju iz Ontarija objavilo je da se mora zaustaviti prodaja Silerte u Kanadi, nakon što je Zdravstvo Kanade zbog izazivanja rizika uvelo porez na konzumiranje Silerte koja izaziva ozbiljne probleme sa jetrom, uključujući oštećenja jetre koja vode do smrti ili transplatacije jetre. Nalazi su pokazali da rizik daleko nadmašuje prednost stalne konzumacije “lijeka” (psihijatrijske droge). Recepti koji propisuju Silertu su sada strogo ograničeni i dostupni su samo kroz specijalni pristupni zdravstveni program Kanade, koji zahtjeva određeni pismeni zahtjev kojim se traži dopuštenje za korištenje “lijeka” (psihijatrijske droge).

Prijavite zločine i kršenja ljudskih prava u psihijatriji

Ako znate slučajeve kršenja ljudskih prava u psihijatriji ili kroz pojedinačne psihijatre ili slučajeve silovanja pacijenata od strane psihijatara, slučajeve ubistava i samoubistava, korupciju u psihijatriji, korupciju pravosuđa kroz psihijatriju i bilo koja druga kriminalna djela, kontaktirajte nas i prijavite zločin.


Ime i prezime:


E-mail:


Poruka: