Nasilje i ubistva od Cho Seung Hui pod uticajem psihijatrijskih lijekova

Cho Seung Hui i nove žrtve zbog psihijatrijskih "lijekova" (odnosno psihijatrijskih droga)

Cho Seung-Hui je možda deveti učenik koji je otvorio vatru u školi pod uticajem psihijatrijskih "lijekova" (psihijatrijskih droga), za koje je dokazano i dokumentovano da izazivaju ideje o ubijanju, samoubistvu, zatim psihoze, manične poremećaje I neprijateljsko raspoloženje.

U svijetlu nedavnog masakra, nastalog uslijed nesumičnog pucanja po školi Virginia Teach od strane naoružanog učenika Cho Seung-Huia, državni zakonodavci I aktivisti za građanska I ljudska prava traže od kongresa da objasni zašto nije sproveo istragu o povezanosti psihijatrijskih "lijekova” I nasilja u školi, s obzirom na visok postotak nasilnika koji koriste psihijatrijske “lijekove”. Prema najnovijim podacima dobivenim od istražitelja slučaja Virginia Teach, Cho je možda uzimao lijekove protiv depresije, koji su od strane FDA!!! Označeni kao lijekovi koji izazivaju suicidalno I manično ponašanje, psihoze, halucinacije, neprijateljsko raspoloženje i ideje o “ubijanju”. Ako se potvrdi da je Cho Seung-Hui uzimao psihijatrijske “lijekove”, totalni zbir osoba nastradalih u pucnjavama, koje su počinili korisnici psihijatrijskih “lijekova”, iznosi: 61 osoba poginula, 72 ranjene.

U septembru 2005. nakon potvrde da je Jeff Weise, koji je pucao po školi u indijanskom rezervatu Red Lake, uzimao antidepressant Prozac, Nacionalna fondacija žena zakonodavaca je zajedno sa plemenskim vođama američkih indijanaca zatražila od kongresa da sprovede istragu o povezanosti psihijatrijskih “lijekova” I školskih pucnjava. Ni do danas nema odgovora na ovaj zahtjev, uprkos dokumentaciji koja potvrđuje da su najmanje osam školskih pucnjava počinili učenici koji su u vrijeme pucnjave bili pod uticajem psihijatrijskih “lijekova”.

CCHR (Građanska komisija za ljudska prava i istragu nedjela psihijatrije), koja budno nadgleda institucije za mentalno zdravlje i koja je prva ukazala na umiješanost psihijatrijskih "lijekova" (odnosno psihijatrijskih droga) u pucnjavi u Columbini, upozorava da psiho-farmaceutska industrija želi ponovo da nas zavara, krijući da psihijatrijski "lijekovi" (odnosno psihijatrijske droge) uzrokuju nasilno ponašanje, štiteći tako svoj milijarderski profit od prodaje ovij lijekova. CCHR (Građanska komisija za ljudska prava i istragu nedjela psihijatrije) kaže da kongres mora zahtijevati punu istragu o povezanosti bezosjećajnog čina nasilja I upotreba psihijatrijskih "lijekova" (odnosno psihijatrijskih droga), za koje je FDA nedavno upozorila da su dokazano rizični.

U osam nedavnih pucnjava u školama, zajednički factor su psihijatrijski "lijekovi" (odnosno psihijatrijske droge), a u drugim slučajevima, medicinski kartoni počinioca nisu nikad objavljeni u javnosti, tako da pitanje ostaje otvoreno: jesu li i oni koristili psihijatrijske “lijekove”.

28. septembar 2006. Bailey, Colorado: 53-godišnji Duane Morrison je ušao u srednju školu I puvajući ubio jednu djevojku, a njih šest seksualno napao. U njegovom vozilu su nađeni antidepresanti.

21. mart 2005. Indijanski rezervat Red Lake, Minnesota: 16-godišni Jeff Weise je bio pod uticajem antidepresanta Prozac-a, kada je pucao i ubio devet osoba, a ranio pet, prije nego što je i sebi oduzeo život.

10. april 2001. Wahluke, Washington: 16-godišnji Cory Baadsgaard je uzeo pušku I otišao u svoju školu, gdje je kao taoce držao 23 drugara i učiteljicu, Koristio je antidepresant Effexor.

22.marta 2001. El Cajon, California: 18-godišnji Jason Hoffman je uzimao dva antidepresanta, Effexor i Celexa, u vrijeme kada je otvorio vatru u svojoj školi, ranjavajući petero ljudi.

7. marta 2000. Williamsport, Pennsylvania: 14-godišnja Elisabeth Bush je pila antidepressant Prozac, kada je zapucala na svoje školske kolege, ranjavajući jednog.

20. maja 1999. Conyers, Georgia: 15-godišnji T.J. Solomon je bio liječen mješavinom antidepresanata, kada je otvorio vatru na razredne kolege i ranio njih šest.

20. aprila 1999. Columbine, Colorado: 18-godišnji Eric Harris je pio antidepressant Luvox, kada je zajedno sa svojim partnerom Dylanom Kleboldom ubio dvanaest kolega iz razreda i učiteljicu, a ranio dvadeset tri osobe, nakon čega su sami sebi oduzeli živote, što je ostalo kao najveći školski masakr do danas. Mrtvozornik je toksikološkim nalazom utvrdio da se u organizmu Erica Harrisa nalazio antidepressant, dok izvještaj sa autopsije Dylana Klebolda nije nikada javno objavljen.

16.aprila 1999. Notus, Idaho: 15-godišnji Shawn Cooper je u školi ispalio dva hica, koja su srećom promašila učenike; uzimao je mješavinu antidepresanata.

21. maja, 1998. Springfield, Oregon: 15-godišnji Kip Kinkel je ubio sopstvene roditelje a zatim otišao u školu, gdje je otvorio vatru na učenike u kafeteriji, ubivši dvije, a ranivši 22 osobe. Kinkel je uzimao Prozac.

Pročitajte ovaj izvještaj, urađen od strane CCHR-a (Građanska komisija za ljudska prava i istragu nedjela psihijatrije) kako bi ste saznali više o opasnoj vezi nasilja sa psihijatrijskim "lijekovima" (odnosno psihijatrijskim drogama).

Za više informacija, kontaktirajte Građansku komisiju za ljudska prava www.cchr.org ili kontaktirajte nas preko ovog web sajta.

Prijavite zločine i kršenja ljudskih prava u psihijatriji

Ako znate slučajeve kršenja ljudskih prava u psihijatriji ili kroz pojedinačne psihijatre ili slučajeve silovanja pacijenata od strane psihijatara, slučajeve ubistava i samoubistava, korupciju u psihijatriji, korupciju pravosuđa kroz psihijatriju i bilo koja druga kriminalna djela, kontaktirajte nas i prijavite zločin.


Ime i prezime:


E-mail:


Poruka: