Uticaj psihijatrije na terorizam

UTICAJ PSIHIJATRIJE NA TERORIZAM

IZVJEŠTAJ, 2006

Terorizam je kreizan; on nije ljudska priroda. Bombaši samoubice su napravljeni, ne rođeni.

Oni su napravljeni atentatori. Dio tog utiče na procesa pravljenja može uključivati upotrebu halucinogenih psihijatrijskih droga za koje se zna da otupe emocije i uzrokuju neobjašnjivo nasilno i samoubilačko ponašanje.

Razmotrite derivaciju riječi "ASSASSIN" (atentator). 1090. godine, Hasan ibn al-Sabbah (Hasan Saba) osnovao je terorističku grupu nazvanu "Ismaili Order" u planinskoj tvrđavi južno od Kaspijskog mora. Da bi istrenirao pristalice kao ubice, oni su prvo bili drogirani nesvjesno, zatim odvedeni u vrt pun raskoši i žena. Probuđeni su da uživaju a zatim drogirani ponovo i vraćeni "velikom gospodaru" da nadgleda njihov trening. On bi im osigurao da nikada ne napuste njegovu stranu već su samo iskusili raj koji ih je čekao ako uspješno izvedu zadatak ubijanja. Zbog teške upotrebe hašiša da se postigne intoksikacija, ubice su postale poznate kao "Hashishiyn" (na arapskom: "korisnik hašiša"), a kasnije "Assassins" (atentatori).

Japanski piloti kamikaze koji su napali savezne brodove u toku Drugog svjerskog rata koristili su amfetamine da podrže njihov prirodni nagon za preživljavanje. Neželjeni efekti amfetamina uključuju psihozu, euforiju i borbenost.

Stvaranje bombaša samoubica

"Ali kada se droge kombinuju sa hipnozom, individualac može biti oblikovan i izmanipulisan bez svog sopstvenog znanja."

Walter Bowart
Autor "Operation Mind Control"(Operacija kontrole uma)

2002., Dr. Adel Sadeq, predsjedavajući arapskog udruženja psihijatara i direktor psihijatrijskog odjeljenja na univerzitetu "Ein Shams" u Kairu, tvrdio je da je bombaško samoubistvo prirodno žrtvovanje, govoreći: "Kada mučenik to dostigne, a zatim "bum" on eksplodira i osjeća kako leti, jer zna zasigurno da nije mrtav... to je tranzicija u drugi, ljepši svijet. Niko na Zapadu ne žrtvuje svoj život za svoju domovinu." Dalje: "... Psihološka struktura (izvršioca samoubilačkog napada) je takva da su to osobe koje vole život. Ovo može izgledati čudno ljudima koji nisu u stanju da razumiju samoubilački napad jer njihova kulturna struktura nema koncepte kao što su samopožrtvovanje i čast."

Psihijatrijske droge su umiješane u kreiranju bombaša samoubica. Pukovnik Karim Sultan, šef policije Karbala, Irak: "Dug je proces njihovog ispiranja mozga. Zavedu ih novcem, zatim počnu koristiti droge na njima sve dok nisu polusvjesni."

2004., objavljeno je u časopisu "The Washington Times" da članovi narodne vojske koji se bore u Iraku pod zastavom muslimanskog sveštenika Muqtada al-Sadr, napumpaju se drogama prije suočavanja sa koalicionim snagama, prema izvještajima američke vojske i Ministarstva za inostrane poslove i iračkih izvora. "Daju svojim bombašima samoubicama barbiturate, a amfetamini su za ulične borce koji se suočavaju sa U.S.", izjavili su analitičari Ministarstva za inostrane poslove.

Prijavite zločine i kršenja ljudskih prava u psihijatriji

Ako znate slučajeve kršenja ljudskih prava u psihijatriji ili kroz pojedinačne psihijatre ili slučajeve silovanja pacijenata od strane psihijatara, slučajeve ubistava i samoubistava, korupciju u psihijatriji, korupciju pravosuđa kroz psihijatriju i bilo koja druga kriminalna djela, kontaktirajte nas i prijavite zločin.


Ime i prezime:


E-mail:


Poruka: